Uutiset

2014

"Liha" on maailman paras lihakeittokirja

"Liha" valitiin Pekingissä vuoden 2014 Gourmand Awardsissa maailman parhaaksi lihakeittokirjaksi. Kilpailun järjesti maailman parhaat ruoka- ja juoma-alan kirjat vuosittain valitseva Gourmand Intenational.

Vuodesta 1995 lähtien järjestettyä tapahtumaa on kutsutaan myös "ruoan Oscar-juhlaksi". "Lihan" on kirjoittanut Mika Remes ja kuvannut Tommi Anttonen. Reseptiikan on laatinut Mikko Takala. Kirjan kustantaja on Readme.fi.

512-sivuinen "Liha" kertoo mehukkaasti ja seikkaperäisesti suomalaisen lihan taipaleesta laitumelta lautaselle. Kirjassa on myös yli 100 herkullista liharuokareseptiä.

Lue lisää...

2013

Liha – kaikki lihasta
laitumelta lautaselle

512-sivuinen ”Liha” kertoo kaiken oleellisen suomalaisen lihan taipaleesta laitumelta lautaselle. Mikan Remeksen tekstit ja Tommi Anttosen kuvat vievät lukijan ainutlaatuiselle matkalle tiloilta teurastamoon, ruokatehtaalta keittiöön.

Mikko Takalan kokoama reseptiikka esittelee yli 100 kiinnostavaa ja herkullista ohjetta naudasta, possusta ja broilerista.

Kirja on tehty tiiviissä yhteistyössä HK Ruokatalon asiantuntijoiden kanssa.
Liha on jokaisen lihasta kiinnostuneen
tietokirja ja työkalu.

www.readme.fi

2013

Masterchef Finland

Comidan Mikko Takala tuomaroi Sikke Sumarin ja Farang- sekä Gaijin-ravintoloiden keittiömestari Tomi Björkin kanssa Suomen Masterchefin kolmatta tuotantokautta.

Kilpailijoiden taso on kovempi kuin koskaan, ja tehtävät tuplasti haastavampia. Kokkikokelaat kokkailevat 22. tammikuuta alkaen tiistaisin ja torstaisin kello 20.

Lue lisää

2012

Masterchef Finland

Comidan Mikko Takala tuomaroi Sikke Sumarin ja Farang- sekä Gaijin-ravintoloiden keittiömestari Tomi Björkin kanssa Suomen Masterchefin toista tuotantokautta.

Sarja käynnistyy Nelosella helmikuussa 2012.

Lue lisää

2011

Pomminvarmat

Huippukokkien kirjoittajana kunnostautuneen Mikko Takalan ensimmäinen oma keittokirja ”Pomminvarmat” esittelee taatusti toimivia ja kiinnostavia ohjeita kotikokeille.

Reseptit perustuvat Takalan suosittuun Optiossa ilmestyvään keittokirjatestiin. Kirjan kuvista vastaa Tommi Anttonen ja Mika Remes, ulkoasusta Tommi Anttonen

www.readme.fi

2010

Bistro

Comidan ruokaretkista Pariisiin syntyi herkullinen matkaopas ”Bisto, Pariisin parhaat bistrot ja klassiset reseptit”. Opas esittelee mehevin tarinoin ja kuvin Pariisin maukkaimmat bistroelämykset ja opastaa klassisten bistroherkkujen reseptiikkaan.

www.moreenikustannus.fi

2009

Mummola

Kahden Michelin-tähden mestarikokki Hans Välimäen ”Mummola” on kunnianosoitus kotiruoalle ja lapsuuden makumuistoille. Välimäen makumuistelot jalosti kirjaan tarinaksi Mikko Takala.

www.otava.fi

2014

Gaijin

Gaijin on Suomen menestyneimpien keittiömestastareiden, Tomi Björckin ja Matti Wikbergin, ravintola, joka yhdistelee modernilla tavalla Japanin, Korean ja
Pohjois-Kiinan makuja.

Gaijin parhaat ruoat, jälkiruoat ja cocktalit
on koottu upeaan Tommi Anttosen valokuvaamaan ja Mikko Takalan kirjoittamaan kirjaan, jonka mukana lukija pääsee myös Gaijin-kaksikon huikealle makumatkalle Japaniin ja Korkeaan.

www.readme.fi


2012

Lontoo – 100 parasta

Comidan Mikko Takalan ja Tommi Anttosen Lontoo – 100 parasta on tavanomaisesta poikkeava, nimenomaan suomalaisille matkailijoille räärälöity matkaopas. Mikko on poiminut sata ”pakollista” ja parasta kokemusta Lontoossa: katuja, ravintoloita, hotelleja sekä poikkeuksellisen mainioita kauppaliikkeitä.

Lontoo on ollut Mikon intohimo ja pakkomielle vuodesta 1980 lähtien. ”Lontoo on kallis, likainen, meluisa ja hektinen, mutta silti se on maailman paras kaupunki, jonne on päästävä vähintään muutaman kerran vuodessa.” Opas saa jatkoa vuonna 2013 sadalla parhaalla Berliinistä, jonka jälkeen duo Takala-Anttonen paneutuu Pariisiin.

www.readme.fi


20 Kaupunkilomaa Euroopassa

Comidan toimittajien matkoihin perustava opaskirja esittelee kahdenkymmenen eurooppalaisen kaupungin kiinnostavimmat kohteet yhden viikonlopun tarpeisiin.

Olemme poimineet jokaisesta kohdekaupungista häikäilettömän subjektiivisesti parhaat palat: kiinnostavimmat kulttuurikohteet, erikoisimmat kaupat, kohtuuhintaiset ja persoonalliset ravintolat, viihtyisät hotellit ja rennoimmat kapakat.

Melkein kaikkiin kirjassa esiteltyihin kohteisiin voi matkustaa Suomesta edullisesti halpalentoyhtiöiden siivin.

www.readme.fi

2011

Villiyrttikeittokirja

Tommi Anttosen herkulliset ruokakuvat komistavat keittiömestari Sami Tallbergin ”Villiyrttikeittokirjaa”. Kirjassa esitellään yli 50 villikasvia resepteineen.

www.readme.fi

2010

Chez Jouni

Tommi Anttonen kuvasi ”teeveestä tutun”, Ranskassa Michelin-tähden keittäneen huippukokki Jouni Törmäsen herkut keittokirjaan ”Chez Jouni”.

www.tammi.fi

Comida Communication Oy

Comida Communication Oy on vuonna 2004 perustettu hyvään ruokaan ja juomaan, matkailuun, tieteeseen ja kirjoihin erikoistunut viestintätoimisto. Kirjoitamme asioista, joista olemme kiinnostuneita ja jotka myös tunnemme...

Uutiset

Gaijin on Suomen menestyneimpien keittiömestastareiden, Tomi Björckin ja Matti Wikbergin, ravintola, joka yhdistelee modernilla tavalla Japanin, Korean ja Pohjois-Kiinan makuja...

Galleria